Врањанци ухапшени због марихуане

Припадници Министарства унутрашњих послова у претходних неколико дана, у више одвојених акција широм Србије, запленили су већу количину оружја, више од 84 килограма наркотика, открили пет лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили 132 особе осумњичене за трговину наркотицима или за недозвољено поседовање и ношење оружја.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању ухапсили су А. М. (1989), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена  производња и стављање у промет опојних дрога. Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађено је шест килограма и 670 грама марихуане. По налогу Вишег јавног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

Припадници Министарства унутрашњих послова  ухапсили су и А.Ж. (1979), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена  производња и стављање у промет опојних дрога. Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла око 87 грама марихуане. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Врању.

У сарадњи са надлежним тужилаштвима полиција је због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапсила 94 особе, а на подручју Крагујевца, Панчева, Бора и Јагодине откривено је пет лабораторија за узгој марихуане. Током ових акција полиција је запленила 82,6 килограма марихуане, 768 грама  хероина, 145 грама кокаина, 855 грама амфетамина, 910 комада разних таблета, као и мању количину хашиша.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 50 особа.

Због недозвољеног поседовања или ношења оружја полиција је ухапсила 38 особа и запленила 103 пушке, од чега 18 аутоматских или полуаутоматских, 81 пиштољ и револвер, један „шкорпион“, три експлозивне направе, 572 грама експлозива, шест бомби и 11.700 комада муниције различитог калибра. Због недозвољеног поседовања и ношења оружја кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 74 особе. По претходно расписаним потрагама полиција је ухапсила још 21 особу.

 

 

 

Share.