„Јумко“ има уговорене послове до краја године

На конференцији за новинаре коју су организовали челни људи компаније „Јумко“, представљени су резултати рада за 2017. и планови за 2018.годину.

Захваљујући Влади Републике Србије, Министарству одбране и министру Александру Вулину, Министарству привреде и државном секретару Драгану Стевановићу, компанија „Јумко“ данас, према речима директора Бранислава Трајковића, послује стабилно. Пред овим предузећем је, како је додао, успешна година и очекује их позитивно пословање јер је 70% више уговорених послова за 2018. у односу на протеклу 2017.годину

2018. година ће бити година инвестиције за „Јумко“, с обзиром на то да у пословање ове компаније није улагано скоро 20 година. Према речима надлежних, у овом предузећу влада добра атмосфера рада, плате су редовне са тенденцијом раста у 2018.години, а актуелна су и нова запослења. Тренутно компанији „Јумко“ треба 100-150 радника, како оних искусних, тако и оних за обуку.

У плану је пуштање у рад новог производног погона, за израду ламинираних материјала. То би били нови артикли, материјали са антистатик заштитом. Посебну пажњу у претходној години привукао је новоотворени програм балистике који производи заштитну балистичку опрему и доста је средстава било уложено у сређивање тог погона и пуштање у рад.

Дуално образовање које „Јумко“ реализује са Техничко-технолошком школом из Врања, прошириће се на Вишу текстилну школу и Технолошки факултет из Лесковца. За први фебруар најављено је отварање новог погона компаније „Јумко“ у Бујановцу.

Share.