Литерарни конкурс поводом Дана града Врања

Поводом обележавања 31. јануара, Дана града Врања и 140 година ослобођења Врања од Турака, град Врање и Регионални центар за таленте Врање расписују наградни литерарни конкурс за ученике од 5. до 8. разреда основних школа и од 1. до 4. разреда средњих школа са територије града Врања, на тему „Сто четрдесет година ослобођења Врања од Турака – за част, за нацију, за Србију“. Циљ конкурса је подизање свести младих о значају борбе против Турака до коначног ослобођења Врања 1878.године.

Радови у форми прозе и поезије, не дужи од две куцане стране формата А4, се предају под шифром у три примерка, као и у електронском  облику на CD-u или на мејл адресу talentivr@gmail.com .

Радове треба доставити поштом или лично на адресу : Регионални центар за таленте Врање,29.новембар бб 17500 Врањe (Дом културе -2.спрат) п.фах 63.

Уз радове у посебној коверти доставити решење шифре: име и презиме аутора, разред, школу и број телефона. Рок за слање радова је 25. јануар 2018.године. Проглашење најбољих радова у категорији основних и средњих школа и додела награда биће организовани  29. јануара 2018. године у  сали Дома Војске од 18 часова у склопу обележавања Дана града.

 

 

Share.