Сентић: Решавамо дугогодишње проблеме

У насељу Смоница и улици 7. јули у Врањској Бањи у току су радови на атмосферској канализацији у укупној дужини од 200 метара.  Према речима председника прве Градске општине Врањска Бања Драгана Сентића, затварају се одводни канали цевима ФИ1000.

-Иако је грађевинска сезона завршена, ми смо искористили лепо време како би решили дугогодишњи проблем који имају становници Врањске Бање. Услед лоших временских услова и великих падавина долазило је до изливања атмосферске воде у куће које се налазе поред пута и у насељу Смоница и у улици 7. јули – каже Сентић.

Када радови чија је вредност 2 милиона и 400 хиљада динара на атмосферској канализацији буду завршени, и пут ће бити шири тако да ће бити омогућено нормално одвијање саобраћаја и мимоилажење возила.

-У наредном периоду биће очишћени сви одводни канали, корито реке Бањштице, потом и корито Бујковачке реке. Планирамо да решимо проблем и са речним коритом реке у селу Корбевац где је услед великих падавина бујична вода однела мост који је важан за становнике овог краја. Уз помоћ војске на овај реци је постављен потонски мост који ће бити обезбеђен у случају великих падавина – рекао је председник ГО Врањска Бања Драган Сентић.

Share.