Свети Василије – слава МЗ „Оџинка“

Српска православна црква и њени верници данас славе Дан светог Василија Великог или Мали Божић. Овај празник је од посебног значаја за житеље Месне заједнице „Оџинка“ јер је Васиљевдан крсна слава њихове заједнице.

Поред бројних грађана, слави су присуствовали и представници локалне самоуправе, заменик градоначелника Врања Ненад Антић и начелник Градске управе Душан Аритоновић.

– Обележавање славе је леп тренутак и у складу је са нашим националним као и духовним кодом нас Срба. То је тренутак када треба да се окупи породица али и људи који живе заједно. Ми смо реновирали просторије ове месне заједнице. Планирамо да и даље улажемо у све месне заједнице на територији града како би сви грађани били задовољни – рекао је Антић.

Овај Савет је до сада имао бројне активности међу којима су организовање такмичења у припремању старих традиционалних јела. Организоване су акције мерења притиска и шећера у крви, бројне трибине и изложбе, представе за децу итд.

-Наш Савет је најактивнији. Већ три године славимо Светог Василија Великог као своју крсну славу са циљем да се грађани окупе и друже – истакла је Биљана Димчић председница МЗ „Оџинка“ у Врању.

Гордана Станковић, чланица савета МЗ „Оџинка“ каже да је јако важно да грађани имају своје место окупљања како би са другима поделили своје успехе и недаће.

 

 

 

Share.