Ученици ОШ „Бора Станковић“ из Тибужда победници Светосавског квиза

Ученици ОШ „Бора Станковић“ из Тибужда победници су традиционалног Светосавског квиза под називом „Светосавље и православље“ које је током викенда одржано у сали Омладинског културног центра. Друго место припало је ђацима ОШ „Бранко Радичевић“ из Врања док су се на треће пласирали ученици ОШ „1.мај“ из Вртогоша.

Домаћин такмичења била је ОШ „1.мај“ из Вртогоша чији су ученици прошлогодишњи победници. Директор ове образовне установе Ивица Митић је рекао да овај квиз све више добија на значају јер су се позиву да учествују одазвале све основне школе.

-Ученици су показали завидно знање о Светом Сави и овај квиз је добар показатељ да је дух првог српског просветитеља присутан у свим школама – истакао је Митић.

У квизу „Светосавље и православље“ учествовали су ђаци од шестог до осмог разреда из 12 основних школа са територије града. Они су кроз разне игре показали колико знају о животу и делу првог српског просветитеља Светог Саве.

У културно уметничком програму учествовао је хор Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Овај квиз, четврту годину заредом, Град Врање организује је у оквиру културно – просветне и духовне манифестације „Светосавска недеља“.

Share.