Наградна игра „Узми рачун и победи“ и у 2018.

Влада Републике Србије усвојила је на седници одржаној у уторак 23. јануара закључак да се наградна игра са фискалним рачунима и слиповима „Узми рачун и победи“ организује и ове године, будући да је борба против сиве економије један од економских приоритета Владе.

Организација наградне игре „Узми рачун и победи“ је једна од важних мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Имајући у виду велики успех првог круга у којем је према истраживању НАЛЕД-а учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна, Влада је усвојила закључак о организовању новог циклуса наградне игре јер је оцењено да је рекордни одзив значајно допринео јачању пореске културе грађана и привреде и изградњи свести о важности плаћања пореза и одговорног пословања за добробит целог друштва.

Приређивач новог циклуса биће Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију.

Наградни фонд „Узми рачун и победи 2018“ биће значајно вреднији него прошле године и састојаће се од већег броја аутомобила и станова који ће бити додељени учесницима у наградној игри, током јавног извлачења, наводи се на сајту Владе Србије.

Поред јачања свести о губицима које сви грађани Србије трпе услед сиве економије, први циклус имао је и значајне фискалне ефекте.

Током три месеца наградне игре, евиденција промета преко фискалних каса повећана је за 33 одсто код малих обвезника код којих је сива економија најзаступљенија, а порески инспектори регистровали су за четвртину мање прекршаја у издавању фискалних рачуна.

У истом периоду забележен је раст безготовинских трансакција за 18,5 одсто, наводи се на сајту Владе Републике Србије.

Share.