Елизабета Крстић – млада нада Ликовне радионице

У Галерији Народног универзитета Врање отворена је изложба слика и цртежа полазнице Ликовне радионице Елизабете Крстић. Ликовна радионица Народног универзитета Врање сваке године приређује изложбу радова једног полазника, који се највише истакао у свом раду.

Елизабета Крстић ученица је 8. разреда Основне школе “Бора Станковић” у Тибужду. Полазник је Ликовне радионице од првог разреда тако да изложба обухвата радове које је стварала од самог почетка па до сада. Изложбу је отворила Весна Маринковић Станковић, дипломирани сликар и водитељ Ликовне радинице истакавши да млада уметница неуморно ствара све време и да је подједнако добра на свим пољима ликовне уметности али да се у последње време све више бави портретом. Елизабета Крстић добитница је многих награда од којих су неке и међународног карактера.

Ликовна радионица је почела са радом 1996. године а под окриљем Народног универзитета Врање од 5. фебруара 1997.године. У Врању не постоји ниједан уметничка школа па је Ликовна радионица стециште свих оних који би да изразе свој таленат али и да се припреме за упис на неку од уметничких академија. До сада је кроз едукацију Ликовне радионице прошло преко 1000 деце а тренутно је у радионици 70 полазника. Ликовну радионицу су осмислили и од почетка је воде Весна Маринковић Станковић дипломирани сликар која је уједно и водитељ Ликовне радионице и Горан Станковић дипломирани дизајнер који је стручни сарадник Ликовне радионице.

Share.