ГрО СНС организовао акцију добровољног давалаштва крви

Савет за безбедност, Савет за спорт и Савет за пољопривреду ГрО Српске напредне странке у сарадњи са Службом за трансфузију крви ЗЦ Врање и Црвеног крста Врање организовали су акцију добровољног давалаштва крви у просторијама странке. Акцији су се прикључили и Месни одбори ГрО Српске напредне странке и компанија “Јумко”.

“Очекујемо негде  око 25 давалаца да буде. У разговору са људима из ЗЦ Врање договорено је да је најбоље око 30 људи да дају крв, јер кад велики број људи даје крв, може доћи до застаревања тих количина. Ово је једна од наших акција коју смо планирали у току године, гледамо да су те акције практичне, да су корисне и да имају за све наше грађане на неки начин ефекат”, истакао је Ненад Ђорђевић председник Савета за безбедност ГрО Српске напредне странке.

Залихе крви су тренутно стабилне и у довољним количинама, када је реч о свим крвним групама, потврдила је за ТВ Врањска Плус др Тамара Тасић из Службе за трансфузију крви ЗЦ Врање. Следећа акција добровољног давалаштва крви у Врању биће организована већ у понедељак од стране Завода за трансфузију крви Ниш у сарадњи са Црвеним крстом Врање и то у Пољопривредно – ветеринарској школи Стеван Синђелић са почетком од 8 часова и у Хемијско – технолошкој школи са почетком од 13 часова и 30 минута.

Share.