Врање међу првима у наградној игри „Узми рачун и победи 2018“

Према подацима Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), Град Врање, Општина Блаце и Градска општина Савски венац, налазе се на првом месту у досадашњем току такмичења општина и градова у прикупљању фискалних рачуна и слипова у наградној игри ,,Узми рачун и победи 2018″.

Право учешћа имају све јединице локалне самоуправе, које су подељене по броју становника у три такмичарске категорије – мале, средње и велике. Ранг листе праве се на основу броја послатих рачуна и слипова по глави становника, а девет локалних самоуправа, по три првопласиране у свакој категорији биће награђене са по 23.000 евра. Средства из наградног фонда намењена су за опремање и обнову школа, болница, вртића, тргова и других објеката и добара од јавног значаја по избору грађана. Најбоље локалне самуправе додатно ће освојити и Телеком зону бесплатног интернета. Коначна ранг листа биће позната по завршетку другог круга наградне игре, крајем априла ове године. Закључком Владе Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, задужено је за организатора такмичења јединица локалних самоуправа, у оквиру кампање ,,Подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивиција за поштовање прописа“.

Слање коверата почело је 1. фебруара. Пропозицијама су предвиђена четири јавна извлачења добитника награда у првом кругу, уживо на програму Радио-телевизије Србије од 17 сати и 30 минута. Остала су још два и то 17. и 24. марта. Поред многобројних робних награда у новом циклусу наградне игре биће подељено укупно 11 станова и 100 аутомобила.

Share.