Заплењено пола килограма хероина и 7 кг резаног дувана на Прешеву

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом 27. марта, на улазној страни граничног прелаза Прешево, у два прекршаја запленили скоро пола килограма хероина и 7 килограма резаног дувана.

Када је аутобус нишких регистарских ознака који саобраћа на линији Скопље – Београд дошао на ред за контролу на граничном прелазу Прешево царински службеници су иза седишта са бројем 41 открили мушку чарапу у којој се налазио пакет облепљен лепљивом траком.

Након што су отворили пакет, утврђено је да се у њему налази чак 472 грама хероина. С обзиром на то да се нико од путника није изјаснио да пакет са дрогом припада њему, провером видео-надзора цариници су утврдили да хероин припада држављанину Македоније који је самовољно напустио аутобус када је стигао на ред за царинску контролу и изгубио се у непознатом правцу.

Још један прекршај откривен је истог дана на граничном прелазу Прешево када је на ред за контролу стигао „фолксваген“ пријепољских регистарских ознака којим се становник из околине Врања враћао из Македоније кући.

Цариници су приликом прегледа аутомобила пронашли 7 килограма резаног дувана који је путник покушао да прокријумчари преко границе. У резервном точку било је сакривено 5 килограма дувана, а још 2 килограма у фабричкој шупљини пртљажника, са леве стране задњег левог крила.

Подели: