Савет за социјална питања ГрО СНС организовао бесплатне стоматолошке прегледе

Савет за социјална питања ГрО СНС из Врања је у сарадњи са невладином организацијом из Цириха организовао акцију  бесплатних стоматолошких прегледа и поправке зуба за све социјално угрожене породице са територије града. Прегледе је обавила др Александра Чембуровић у покретној зубарској клиници.

Председник Савета за социјална питања ГрО СНС, Ненад Милојевић, захвалио се невладиној организацији која им је изашла у сусрет и најавио да ће акције бити настављене током наредне недеље.

Већница за социјалну политику и локалну управу града Врања, Данијела Милосављевић, истакла је да је ово само још једна у низу хуманитарних акција Савета за социјална питања ГрО СНС.

„Акција није била намењена само социјално угроженима, него свим грађанима, јер смо сведоци да је зубна интервенција скупа услуга и да многи људи не могу себи да је приуште. Мислим да је ово можда једна од најбољих и најјачих акција коју је Савет за социјална питања ГрО СНС Врање организовао“ – изјавила је Милосављевићева.

Бојан Илић, представник организације „Без граница“, рекао је да су поред акција које раде са зубарском клиником, прошле недеље имали хуманитарне акције, такође за социјално угрожено становништво, где су им поделили одређену количину хране.

„Поред помоћи локалном становништву, организација пружа помоћ мигрантима из Ирака, Ирана, Сирије, Авганистана. Тренутно се на југу Србије налазимо у камповима у Врању, Бујановцу и Прешеву, где едукујемо људе да говоре немачки и енглески језик, бавимо се њиховим спортским активностима, обучавамо их раду на рачунарима, имамо чак и фризерски салон за мушкарце и жене, како би се осећали као код своје куће“ – казао је Илић.

Наредна акција бесплатних стоматолошких прегледа и поправке зуба биће организована у недељу у Врањској Бањи.

Share.