Откривене цигарете у резервном точку и у напуштеном аутомобилу

Цариници су у сарадњи са полицијом 17. априла, на граничном прелазу Прешево и у околини Беле Цркве запленили преко 500 паклица различитих цигарета.

Први прекршај је откривен на граничном прелазу Прешево када је на ред за контролу, на улазу у земљу, стигао аутомобил скопских регистарских ознака, којим је путовао македонски држављанин, наводи се у саопштењу Управе царине Републике Србије. Иако је цариницима рекао да нема ништа да пријави, они су у унутрашњости резервног точка пронашли скоро 260 паклица „ротманса“ са македонским акцизним маркицама.

Истог дана се у близини села Кусић, надомак Беле Цркве догодио још један „инцидент“ са цигаретама. Патрола граничне полиције је у воћњаку јабука, у близини поменутог села, пронашла напуштени, незакључани „југо“ без регистарских таблица. Цариници су у гепеку аутомобила пронашли црни џак за смеће и у њему око 250 паклица цигарета „марбл“, без акцизних маркица. Претпоставља се да су цигарете биле намењене румунском црном тржишту, стоји у саопштењу Управе царине Републике Србије.

Подели: