Отворен фестивал „Срећно детињство“

У Спортској хали у Врању почео је мини баскет фестивал под називом „Срећно детињство“ у коме учествује 70 екипа. Овај спортски догађај који је окупио преко 1.000 дечака и девојчица организује се у оквиру међународне промоције школског спорта. Поред домаћих учесника, тимове на турниру чиниће клубови из Немачке и Македоније. Свечаном отварању присуствовали су председник Минибаскет удружења при КСС Раде Георгиевски, градски већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић и председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање Града Врања Мирослав Спасић.

Прве утакмице почеле су од 8 часова. Упоредо са надметањем на теренима у Спортској хали, турнир ће током целог дана играти и у сали Медицинске школе у Врању.

Први мини баскет фестивал „Срећно детињство“ организовали су кошаркашки клуб „Пантери“ и град Врање уз подршку Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање града Врања. Овај спортски догађај има и свој хуманитарни карактер. Током трајања активности организовано је прикупљање новца за лечење деце оболеле од малигних и других тешких болести, који ће бити уплаћен на наменски рачун града.

Подели: