ОШ „Доситеј Обрадовић“ победник Градског такмичења у пружању прве помоћи

Победник Градског такмичења у пружању прве помоћи, које је у пешачкој зони на простору између књижаре „Пеликан“ и зграде Градске управе одржано у организацији Црвеног крста Врање, је екипа Основне школе “Доситеј Обрадовић” у категорији подмлатка са освојених 403 поена.

Друго место припало је екипи Основне школе „Вук Kараџић“ са освојених 393 поена, а трећепласирана екипа је из Основне школе „Радоје Домановић“ тим 1 са освојених 385 поена. У категорији омладине победник је друга екипа омладине Црвеног крста Врање.

Победници на Градском стекли су право учешћа на Међурегионалном такмичењу у пружању прве помоћи, које ће Црвени крст Србије организовати у суботу, 9. јуна, у Зајечару.

На такмичењу је учествовало осам екипа из шест основних школа у категорији подмлатка и три екипе састављене из редова волонтера Црвеног крста Врање.

Из Црвеног крста истичу да су победници такмичењa сви учесници, пошто су припреме трајале од почетка другог полугодишта. Додају и да ће сви учесници такмичења постати волонтери Црвеног крста.

Share.