Велика акција полиције

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у више одвојених акција ухапсили су 27 особа и поднели кривичне пријаве у редовном поступку против 102 лица, због постојања основа сумње да су коруптивним кривичним делима и делима из области финансијског криминала оштетили буџет Републике Србије и других привредних и физичких лица за више од 1,2 милиона евра.

Према наводима полиције, акције усмерене на сузбијање финансијског криминала и корупције спроведене су на територији Београда, Алексинца, Пирота, Ниша, Чачка, Крагујевца, Кикинде, Лесковца, Панчева, Пожаревца, Сремске Митровице и Суботице. Осумњиченима се ставља на терет да су од 2008. године до данас починили више кривичних дела: злоупотреба службеног положаја, злоупотреба положаја одговорног лица, превара, прање новца, фалсификовање новца, неовлашћено организовање игара на срећу, недозвољена трговина, проузроковање лажног стечаја, пореска утаја и недозвољен промет акцизних производа.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању у сарадњи са Пореском управом у Врању, по налогу Основног јавног тужилаштва у Врању, поднели су кривичну пријаву против одговорног лица једног ресторана у околини Бујановца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело пореска утаја.

Осумњичени се терети да, од  октобра до децембра 2017. године, у намери да потпуно или делимично избегне плаћање пореза, није пријавио законито стечени приход чиме је избегао плаћање пореских  обавеза у укупном износу од 1.434.872 динара.

 

Share.