Запажен успех Скијашког клуба “Бесна Кобила” у Чешкој

Такмичари Скијашког клуба „Бесна Кобила“ учестовали су за викенд на две трке отвореног првенства Чешке у дисциплини слалом на ролерима и првој од шест овогодишњих трка Светског купа. Такмичења су одржана у граду Турнову, 80 километара од Прага, а учешће је узело 130 такмичара из 13 земаља. Организатори трка су били Чешка Ролер Федерација и Светска Ролер Федерација. Релизацију пута у Чешку осим родитеља помогао је и Град Врање.

Из скијашког клуба Бесна Кобила истичу да је ово најуспешнији викенд на тркама у иностранству од када клуб учествује на међународним тркама. “У категорији девојчица до 8 година Маша Јовић је после кикса првог дана у недељу одвозила перфектне две вожње и конкуренткињама савила до знања да је злато резервисано за њу. Анастасија Стојановић је првог дана освојила 3. место и бронзану медаљу у категорији девојчица до 10 година док другог дана заузела 4. место. Прву званичну трку за свој нови клуб имала је Каја Сретић, Нишлијка која је првог дана заузела 5. место док се већ сутрадан и окитила сребрном медаљом. Емилија Арсић је првог дана у категорији девојчица д 14 година заузела 3. место и освојила бронзану медаљу док је другог дана заузела четврто место”, кажу из Скијашког клуба „Бесна Кобила“.

Из клуба напомињу да је у катгорији девојчица до 16 година владала оштра конкуртенција између Врањанке, Мие Дединац и четири такмичарке из Немачке: „После две вожње првог дана Миа Дединац је освојила 3.место иза две првопласиране Немице. Другог дана ова категорија је возила Светски куп и такмичила се са јуниоркама и сениоркама у истој категорији. Миа Дединац је освојила 27.место и уписала прве овосезонске бодове у Светском купу. Упоређујући њен резултат са својом конкуренцијом то је био други најбољи резултат. Тиме је истакла кандидатуру за највићи пласман на предстојећем Европском Првенству које се одржава од 15. до 17. августа у Шпанији.“

Тренер Скијашког клуба „Бесна кобила“, Ђорђе Дединац првог дана био је технички делегат Светске Ролер Федерације, а такође и постављач друге вожње. Скијашки клуб „Бесна кобила“ 16. и 17. јуна очекују нове трке у пољском граду Скавина, а недељу дана касније трке отвореног првенства Чешке и нова трка Светског купа.

Share.