Малинари са југа очекују стабилизацију цена без радикалних мера

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић најавио је за сутра састанак са малинарима, на коме ће разговарати о свим актуелним проблемима и покушати да нађу решење, преносе национални медији. Он је истакао да произвођачи о цени могу да преговарају са откупљивачима, јер цену одређује тржиште.

Малинари са југа Србије сматрају да цена не би требала да буде испод 1,75 евра, желе да задрже цену која је у централној Србији и очекују да дође до стабилизације цена.

Малинари из Масурице код Сурдулице организовали су локално окупљање, али то према речима председника Удружења „Црвени дукат“ из Мањака код Владичиног Хана, Драгана Ристића, није био протест у смислу протеста, него само сазив малинара за договор шта и како даље у вези са постојећом проблематиком.

На северу Србије многи су заинтересовани за протест, али Ристић истиче да која год цена да је у питању и колико год да је незадовољство, он је против тога јер протест наводи на радикалне мере.

Ристић се малинарством бави 15 година, има 5 хектара под засадима „црвеног злата“ како се у Србији до пре неколико година звало ово воће и желео би да се проблем реши мирно.

Share.