Један од најбољих одбора у Србији – ГрО СНС у Врању

Градски одбор Српске напредне странке Врање организовао је конференцију за штампу у просторијама странке на којој су представљени резултати који су протекле две године обележили рад Градског одбора и функционисање локалне власти.

-Што се тиче рада Градског одбора у протекле две године након победе на изборима, ситуација је коректна. Српска напредна странка, односно Градски одбор у Врању функционише добро, састанци се редовно одржавају и састанци Месних одбора и Савета који су при Градском одбору. Оно што је мени најважније је да су грађани препознали одговорност у раду, јер је то и наш циљ.Трудимо се да сваког дана док смо на власти будемо пре свега одговорни према грађанима и њиховим проблемима.Од стране централе странке, оцењени смо као једна од најбољих одбора у Србији што се тиче функционисања и резултата рада, рекао је председник Градског одбора Српске напредне странке Славиша Булатовић.

-Ступањем на функцију затекли смо алармантно стање што се тиче финансија и сада након ревизорске контроле и одговорним понашањем према буџетским парама смањили смо дуг за 21 посто. Много се причало да се Град задужује, да би демантовао те гласине имамо званичан податак Управе за јавни дуг где смо смањили кредитно задужење за 30 процената управо правилним узимањем дугорочног кредита  са нижом каматном стопом којом смо рефинансирали кредит који је раније био узет са неповољном каматном стоплом и многим другим потезима  које смо повлачили. Дакле кредитно задужење сада је 400.000.000 динара. Поред тога немилосрдно су нам стизале извршне судске пресуде  и у том сегменту смо вратили дуг. У овом делу морам да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу као и руководству државе на ненаменском трансферу који је збирно био за ове две године 300.000.000. динара.Три најважнија пројекта које је актуелна власт у Врању урадила за протекле две године су завршетак радова на изградњи Хируршког блока, као и комплетна реконструкција павиљонског дела старе болнице, уређење и оживљавање Индустријске зоне у Бунушевцу, као и радови на деконтаминацији зграде позоришта, рекао је др Слободан Миленковић потпредседник Гро Српске напредне странке. Градоначелник је навео још и бројне пројекте који се односе на решавање инфраструктуралних проблема грађана, и то кроз изградњу мреже путева, канализације и водовода, као и бројна улагања у циљу смањења незапослености, социјалне заштите и афирмацији културе.

-Што се тиче двогодишњег пословања ГО Врањска Бања, можемо да се похвалимо досадашњим резултатима. Решени су многи вишегодишњи проблеми и реализовани бројни програми. Градска општина Врањска Бања имала је на располагању средства за комунални програм од 49.500.000 динара, а реализовали смо 166.433.459 еура. Скупштина је донела одлуку о промени Статута и битне новине односе се на већу самосталност у доношењу одлука. По први пут од оснивања ГО Врањска Бања, буџет износи 120.000.000. динара и имаће своју приходну страну од 40.000.000. динара, рекао је Драган Сентић потпредседник ГрО Српске напредне странке.

-Функционисање свих јавних предузећаје под сталном лупом и руководства градског одбора а и централе странке, тако да са поносом могу да кажем да је пословање наших функционера који су на руководећим местима означено као позитивно.То је један од закључака који је изнет на седници Извршног одбора, а конкретно бих споменуо смањење броја запослених на нивоу Града Врања и успешно пословање привредних субјеката као што су Симпо и Јумко где могу да најавим да ће у наредном периоду Јумко отворити неке нове погоне. Што се тиче Симпа, могу да најавим да ће већ у току овог месеца  бити покренута производња у Фабрици децијих креветића у Радовници. И то је само још један доказ одговорног понашања и руководиоца и локалних функционера у Граду Врању. Што се тиче Електродистрибуције на чијем сам ја челу, сви параметри су позитивни, нагласио је Горан Николић. потпредседник ГрО Српске напредне странке.

-Што се тиче ЈКП Комрад на рачуну има 16.300.000 динара. Ми од првог јануара 2017. до данас послујемо без динара кредита, без минуса и финансијско стање у ЈКП Комрад је стабилно, закључио је Момир Стојилковић потпредседник Гро Српске напредне странке.

-Што се тиче рада Градске управе у претходне две године, могу да кажем да је значајан део послова Градске управе био у великом заостатку. Градска управа је претрпела бројне организационе промене, оформљене су нове организационе јединице и нове службе. У претходном периоду завршена је и рационализација за 2017. годину а у најави је рационализација и за 2018.годину и ту се интезивно лобира и имамо назнака да ће тај број бити знатно смањен у односу на оно што је првобитно предвиђено. У међувремену у Градској управи је оформљен и Синдикат који ће се залагати за права радника у складу са Законом  о раду и који ће бити спона између мене и запослених, рекао је Душан Аритоновић потпредседник ГрО Српске напредне странке.
-Дуг према добављачима био је 71.000.000 динара, а сада износи 60.000.000. динара, смањен је за 18 посто. Резултат би био и већи да није било потребно враћати старе затечене дугове, да нисмо морали да преузмемо 12 радника Дирекције и исплаћивали им зараде а то за овај период износи 15.000.000. динара. У 2017. години спровели смо инвестиције у износу од 7.000.000. евра тј.покренули и завршили све те пројекте, рекао је између осталог Горан Ђорђевић генерални секретар ГрО Српске напредне странке.

Подели: