Савет за социјална питања ГрО СНС организовао пријем за грађане

Савет за социјална питања Градског одбора Српске напредне странке у Врању организовао је пријем за грађане, на коме су разговарали о начинима и врстама социјалне помоћи на коју би могли да рачунају. Надлежни су најавили да ће се потрудити да у наредном периоду, у складу са могућностима, пронађу решења за њихове проблеме.

Савету за социјална питања Градског одбора Српске напредне странке у Врању за помоћ се обратило oсамдесетак грађана. Њихови главни проблеми су дуговања за струју и воду, недостатак новца за куповину лекова члановима породице који болују од тешких болести, као и незапосленост.

Грађани су на пријему износили проблеме са којима се суочавају, а председник Савета за социјална питања ГрО СНС у Врању, Ненад Милојевић, истакао је да је Савет и до сада излазио у сусрет када је у питању социјална помоћ, као и да ће наставити да помаже на било који начин.

Грађанима помажу и странка и институције, рекао је члан ГрО СНС Врање, Ненад Антић. Он је додао да им се помоћ упућује у складу са законом, од једнократне социјалне помоћи, преко давања разних пакета, а спроводе се и друге мере социјалне политике.

Социјална категорија становништва није довољно упућена у то која права има када је у питању социјална помоћ, а Данијела Милосављевић, чланица Савета за социјална питања ГрО СНС, рекла је да је зато важно благовремено их обавештавати о свим новинама у овој области.

Запошљавањем ће тих 10 процената становништва који су примаоци социјалне помоћи бити сведено на минимум, закључили су надлежни.

Share.