Михајловић након обиласка Kоридора 10: Радови ће бити готови до краја године

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, обишла је са директорима „Kоридора“ и „Путева Србије“, Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком, начелником Пчињског управног округа, Срећком Пејковићем, председником општине Владичин Хан, Гораном Младеновићем и председником Градске општине Врањска Бања, Драганом Сентићем, радове на изградњи ауто-пута на Kоридору 10 кроз Грделичку клисуру, на деоници Царичина долина-Владичин Хан.

Они су обишли радове у тунелу Манајле, као и мост Врла на делу трасе од тунела до Владичиног Хана.

Деоница Kоридора 10, односно пут Е-75 кроз Грделичку клисуру, у овом тренутку је од 26 километара већ 20 под асфалтом, односно под два слоја БНС-а и под хабајућим слојем.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, захвалила се “Kоридорима” и директору Бабићу, свим извођачима и подизвођачима што се радови одвијају квалитетно и у року.

“Пре само шест месеци било је незамисливо проћи овом трасом. Много тога се променило на Kоридору 10 и онако како смо и најавили, тако смо и завршили. Завршавамо Грделичку клисуру, завршићемо и Сићевачку. Оно што смо ми вечерас овде видели и што ћемо видети наредних дана нису само путеви, нису само мостови, нису само тунели. То јесу инфраструктурни објекти, али и корак ка новим инвестицијама. Нема развоја привреде, нема инвеститора ни домаћих ни страних, уколико немамо уређену инфраструктуру. Ово је корак ка новим радним местима, вишем животном стандарду и бољем животу наших грађана и прилика да наши људи у Србији остају и из Србије не одлазе. Наш задатак као Владе Републике Србије је управо да спајамо Србију са Европом и регионом, а свако наше повезивање значи бољи живот сваког грађанина Србије. Очекујем да до краја овог месеца буде готова и декоративна расвета, надам се да ћемо заиста обићи овај Kоридор и са председником Србије, са члановима Владе, јер ово је један велики инфраструктурни подухват који је коначно на самом крају. Kомплетан Kоридор 10 ка истоку и ка југу биће готов на јесен, септембра или октобра, без опремања тунела, а са опремањем најкасније децембра ове године, онако како смо то и најавили“, изјавила је Зорана Михајловић.

Михајловићева је додала и да следеће године креће изградња ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, као и Моравског коридора.

Подели: