И Врање у ритму Европе

У току је СМС гласање за учеснике великог музичког такмичења за децу “Србија у ритму Европе” које ће бити одржано у суботу 16. јуна, у Нишу, са директним преносом на ТВ “Прва” од 14 часова. У конкуренцији 22 општине и градова Србије, Врање ће се надметати песмом на португалском језику коју ће извести ученице основне и средње школе Емилија Мишић и Мила Николић.

Победник такмичења биће биран по евровизијском моделу, комбиновањем гласова стручног жирија и гледалаца. Емилија и Мила наступају под редним бројем 17 и очекују подршку својих суграђана слањем поруке следеће садржине: песма (размак) 17 на број 1557.

-Пуно смо радиле и трудиле се да свој наступ доведемо до савршенства. Наш мотив за победу је да освојимо вредну награду за град и доведемо ово спектакуларно такмичење у Врање наредне године – каже Емилија Мишић.

-Ми не наступамо само у своје име, већ представљамо наш град. Гласањем за нас подржавате Врање, а ми ћемо дати све од себе да наш наступ остане запажен како би додатно испромовисале град – истиче Мила Николић.

Према последњем пресеку гласања, Врање је због слабијег одзива гласача пало на 14. место, а будући да је такмичења за три дана, наше младе представнице позивају њихове гласаче да се поново активирају.

Победник такмичења као награду добија половину прикупљеног новца од СМС гласања који иде у буџет града, и биће намењен побољшању квалитета и услова рада у школама. “Србија у ритму Европе” ове године прославља јубилеј, 10 година постојања, а Врање учествује по први пут.

Share.