Почела производња – Симпо у Радовници поново ради

У Радовници надомак Трговишта после две године паузе поново је пуштен у рад производни погон „Симпо дечји креветићи“.  У овом неразвијеном делу Србије, ангажовано је 42 радника који ће радити у једној смени на производњи широког асортимана креветаца као и осталог дечјег намештаја. На годишњем нивоу уговорена је производња од милион и 200 хиљада евра и пласман на немачко тржиште преко заступника фирме „Моби намештај“.

Отварању погона у Радовници присутвовао је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

-Купац је наишао у право време. Верујем у Симпо и мислим да ће се у пристојном временском року видети у привредном мозаику Србије тамо где му је и место. Јако је битно да Симпо све своје обавезе које има предвиђене УППР-ом може да измирује. Такође, за Министарство привреде је од великог значаја упошљавање нових људи. И овде нећемо стати – рекао је Стевановић.

Генерални директор Симпа, Слађан Дисић рекао је да је овај погон почео са радом захваљујући великој подршци Министарства привреде и председника Србије Александра Вучића.

-Купац је значајан, тржиште захтевно а квалитет производа мораће да задовољи све стандарде Европске уније. Радићемо редовно али и рентабилно. Планирамо да упослимо још 20 људи у наредном периоду – рекао је Дисић.

Председник општине Трговиште Ненад Крстић је истакао да је овај дан од великог значаја за Радовницу.

-Општина Трговиште је на располагању фабрици 24 сата за све што буде требало и партнер радницима који су пронашли посао и који ће остати на својим огњиштима – рекао је Крстић.

Отварању погона у Радовници присуствовали су и начелник Пчињског управног круга Срећко Пејковић и председник немачке компаније „Моби намештај“ Дејан Кнежевић.

Фабрика „Симпо дечји креветићи“ основана је 1988. године. Простире се на површини од 7.030 m2. 2009. године потпуно је реконструисана и технолошки – индустријско модернизована.

Share.