Јавни позив ЕУ ПРО за доделу бесповратних средстава предузетницима

Развојни програм ЕУ ПРО ће због великог интересовања одржати додатне информативне сесије о јавном позиву за подршку предузетницима и предузетницама и микро и малим предузећима, у четвртак 21. јуна у Пироту и Чачку, и у петак 22. јуна у Ваљеву и Бујановцу.

Европска унија је за овај позив определила 4,5 милиона евра како би допринела повећању конкурентности локалне привреде у Региону Шумадије и западне Србије и Региону Јужне и Источне Србије.

Циљ информативних сесија, које су до сада одржане у 10 градова у Србији и окупиле више од 550 људи, јесте да се заинтересовани предузетници и предузетнице упознају са програмом подршке и неопходним корацима – од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву и критеријума за избор пројеката до добијања бесповратних средстава за унапређење пословања.

Позив је отворен је до 6. јула 2018. године, а право учешћа имају предузетници и предузетнице, микро и мала предузећа регистрована у 99 градова и општина укључених у програм ЕУ ПРО, која се примарно баве производњом или пружају ИТ услуге, а основана су између 1. јануара 2013. и 31. децембра 2017. године.

Share.