Врањски маратонци настављају са успесима

Синиша Станковић такмичар АК „Врањски маратонци“ на трци која је одржана у недељу 1. јула у Београду на 100км освојио треће место.

Кристијан Стошић је учествовао на пет трка. У Берану је 26. маја освојио прво место на трци од 5 км док је на стази у Подгорици 9. јуна потврдио добру форму и опет освојио прво место на трци од 14 км где је поставио и рекорд. Успешан низ наставио је 14. јуна на бизнис трци у Београду где је са својом екипом опет освојио прво место, као и прошле године.
Овог викенда учествовао је на трци на Авалском торњу где је освојио друго место док је на трци на Отвореном првенству Београда на 5км освојио друго место.

Маратонци су учествовали и на Првом ноћном полумаратону у Кавадарцима у Македонији. Поред те трке у Македонији су учествовали и на првој  Beach run трци у Скопљу у дужини од 5 км. Трке у Македонији су трчали Дејан Катанчевић, Саша Ћуковић, Нинослав Костић и Иван СТанковић.

На Новосадском ноћном маратону у конкуренцији од преко 800 тркача високо 11. место у полумаратону је освојио Милан Анђелковић док је учешће на маратону забележио Синиша Станковић.

– Са јучерашњим тркама стављена је тачка на први део сезоне. Маратонци могу да буду презадовољни учињеним у овој години. Победа на Београдском маратону је нешто што се свакако сматра историјским успехом, а поред тога Кристијан Стошић је ове године победник и Првог ноћног полумаратона у Београду, маратона у Јагодини, две титуле на ветеранском Балканском првенству и поменутих трка – поручују из АК „Врањски маратонци“.

Синиша Станковић је освојио друго место на маратону у Нишу и трећим местом је избио у сам врх ултрамаратонаца. Миљана Ристић је победница Скопског полумаратона, а Врањски маратонци су освојили и треће место на штафетном полумаратону у Скопљу у априлу.
Након другог Врањског маратона атлетичари АК „Врањски маратонци“ у јуну су учествовали на девет трка. Укупно 14 победничких постоља за Врањске маратонце на преко 20 трка за једну полусезону. У јулу и августу следе одмор и припреме за други део сезоне.

Share.