Давор Штефанек долази у Врање

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек долази у Врање у среду 11. јула. Како је планирано, он ће се најпре сусрести са градоначелником др Слободаном Миленковићем и његовим замеником Ненадом Антићем. Након овог састанка, Штефанек ће разговарати и са представницима спортских савеза Пчињског округа а пријем за овог олимпијског репрезентативца приредиће и Градски већник за спорт Ненад Ђорђевић.

Давор Штефанек је рођен 12. септембра 1985. године у Суботици. Каријеру је почео у родном граду, а врло брзо су га приметили стручњаци предвиђајући му златну каријеру. Био је члан „Спартака“, потом „Пролетера“ из Зрењанина, а онда се вратио у „Спартак“. Борио се и за „Партизан“ у Купу европских шампиона, када је освојио најјаче клупско такмичење на Старом континенту и проглашен за најбољег такмичара.

Учесник је Олимпијских игара у Атини 2004. и Пекингу, 2008. године, док у Лондону није наступао. Први је српски рвач који се квалификовао за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, освајањем бронзане медаље на Светском првенству у Лас Вегасу 2015.

Медаљу са Олимпијских игара додаће пребогатој ризници одличја и трофеја освојених до сада у категоријама 60 и 66 килограма.

Освајач је златне медаље на Светском јуниорском првенству 2005. у Литванији и на Медитеранским играма 2009. године у Пескари. Као јуниор је био други на сениорском Европском првенству 2004. у Шведској и Гран-прију Мађарске 2009.

Проглашен је и за спортисту године Града Суботице у категорији сениора 2008. године, када је освојио бронзану медаљу на Европском првенству. Злато са шампионата Света донело му је титулу најбољег спортисте Србије за 2014. годину.

Бронзом се окитио и 2012. на Европском првенству у Београду. На Светском првенству 2014. освојио је злату медаљу, прво одличје на Светским првенствима за нашу земљу од 2007. и прву златну од 1981.У Лас Вегасу је био трећи. У најтрофејнијем нашем олимпијском спорту прекинуо је пост дуг 32 године без медаље. (Спортски савез Србије)

 

Share.