„Теклас“ шири своје производне капацитете

Приликом свечаног отварања базена у кругу компаније “Теклас Аутомотив” у Владичином Хану, директор ове компаније Фикрет Ајнибал најавио је и отварање трећег производног погона. Ради се о аутоматизованој производњи где ће роботи правити делове намењене аутомобилској индустрији, што је и основна делатност „Текласа“. Остатак трећег погона користиће се за увоз компоненти које се тренутно испостављају из другог погона.

Изградња трећег производног погона компаније “Теклас Аутомотив” у Владичином Хану биће завршена, према најавама руководства, крајем септембра или почетком октобра, a званично отварање планирано је за крај текуће године.

Директор Ајнибал je истакао да је производња ове компаније на југу Србије повећана. У плану је, према његовим речима, ширење производње управо из Србије, као и нова запошљавања. Топ менаџмент компаније је, што је и раније више пута наглашавано, задовољан радном снагом те стога желе да допринесу да се радници осећају добро.

У компанији “Теклас Аутомотив” у Владичином Хану тренутно је заспослено 550 радника. План руководства је да се до краја 2020. године упосли око 1000 радника.

Подели: