Отворена изложба фотографија “Најлепша земља”

Народни музеј Врање у сарадњи са Центром Руског географског друштва Србије организовао је изложбу фотографија “Најлепша земља“ и пројекцију филма „Развојни Центар руског географског друштва Србије“ у Галерији Народног музеја Врање.

Изложбу су отворили директор Народног музеја Врање, Саша Стаменковић, редовни професор Географког факултета Универзитета у Београду и директор Центра руског географског друштва Србије др Мирољуб А. Мининчић, професока географије Гимназије “Бора Станковић“ у Врању, Весна Богдановић и професорка руског  Гимназије “Бора Станковић“ у Врању, Душанка Олујић.

“Вечерас је једна лепа прилика да сви ми заљубљеници у лепоте Русије и сви ми који волимо нашу мајку Русију чујемо и сазнамо нешто ново о Русији, да погледамо ове предивне фотографије са конкурса који сваке године Руско географско друштво у Русији традиционално организује”, рекао је Саша Стаменковић,  директор Народног музеја Врање.

Ученици врањске Гимназије приредили су овом приликом пригодан уметнички програм на руском и српском језику. Изложбу чини 40 фотографија у боји а Врањанци ће бити у прилици да је погледају у наредних месец дана.

Подели: