Почињу „Дани Преображења“ – ову светковину отвара фолк певач Пеђа Јовановић

Богат програм спреман је за све посетиоце тродневне манифестације “Дани Преображења“ која почиње вечерас у Трговишту и траје до 25. августа. Први пут ове године, прослава празника Преображење по коме ова светковина носи име је одвојена од културно уметничког програма. Обележана је 19. августа у Козјем Долу када је организован и традицинални вашар.

У Трговишту почиње тродневна културно туристичка манифестација „Дани Преображења 2024″. И ове године организатори су се потрудили да програм буде за све генерације.

Прве вечери наступиће фолк певач Пеђа Јовановић, док ће друге вечери публику забављати  Звезда Гранда Биљана Марковић.

Трећег дана манифестације, посетиоци ће уживати у доброј храни, јер ће од 16 часова бити организовано такмичење у спремању традиционалних јела, а након тога у 17 часова наступиће Културно уметничка друштва „Перваз“ из Трговишта, „Младост“ из Босилеграда и Српско културно уметничко друштво „Просвета“ из Хрватске. Од 19 часова публици ће се на изворним инструментима представити Коле Цар, док ће за добар провод за сам крај ове традиционалне манифестације бити задужена популарна певачица Маја Беровић.

Културно туристичку манифестацију „Дани преображења“ организују општина Трговиште и Туристичка организација Трговиште.

Подели: