Одржан састанак радне групе за израду Програма енергетске ефикасности

У малој сали Скупштине града, одржан је састанак радне групе за израду Програма енергетске ефикасности града Врања за период од 2020. до 2023. године. Радна група, именована од стране Градског већа, састављена је од представника локалне самоуправе и представника јавних предузећа, којипрофесионално обављају делатности значајне за одрживи енергетски развој града Врања.

-Енергетски систем једне земље представља мотор развоја, али исто тако и огледало технолошког напретка читавог друштва и економије. Локално енергетско планирање је централна тачка из које се врши прелазак енергетике на зелену, климатски отпорну, социјално инклузивну и економски одрживу децентрализовану производњу енергије -рекао је градски већник и председник радне групе Данијел Васиљевић.

Програм енергетске ефикасности града Врања је плански документ који доноси град као обвезник система енергетског менаџмента, у складу са одредбама Закона о ефикасном коришћењу енергије. Програм се израђује за период од 2020. до 2023. године и у њему ће бити изложени планирани начин остваривања и вредност планираног циља уштеде енергије за период од три године.

Извор: Градски сајт

Подели: