Посланик Булатовић и представници руководства Врања и Врањске Бање обећали решавање инфраструктурних проблема Ћуковчанима

Народни посланик и председник ГрО СНС у Врању Славиша Булатовић, председник ГО Врањска Бања и потпредседник ГрО СНС у Врању Драган Сентић, директор ЈП Водовод и генерални секретар ГрО СНС у Врању Горан Ђорђевић и помоћник градоначелника Врања и члан ГрО СНС Саша Пешић, посетили су данас насеље Шамин дол села Ћуковац на територији Градске општине Врањска Бања. Они су том приликом разговарали са мештанима о проблемима које имају као и о могућностима за њихово решавање.

Фото: Врањска плус

Мештани су као приоритетни проблем навели асфалтирање пута, затим уличну расвету и сеоску водоводну мрежу. Они су се захвалили надлежнима на договору који су постигли и нагласили да Шамин дол има 150 житеља, а цео Ћуковац 1.500.

– До сада смо већ интервенисали на водоводној мрежи у овом делу Врањске Бање. Следеће недеље почињу радови на комплетној реконструкцији од 800 метара. Мештани заслужују да им се реши проблем са притиском воде и ми ћемо у кратком року то и урадити – изјавио је директор ЈП Водовод и генерални секретар ГрО СНС у Врању Горан Ђорђевић.

Фото: Врањска плус

– На захтев грађана, дошли смо да видимо са којим се проблемима суочавају. Они су тражили пут. Кабинет градоначелника је упутио захтев ЈВП Србијаводе за препарцелацијом парцеле на град Врање, процес је у току, а онда ће инжењери дати решење за тај проблем и почеће радови – објаснио је помоћник градоначелника Врања и члан ГрО СНС Саша Пешић и додао да ће бити замењене дрвене бандере и сијалице.

– Политика Српске напредне странке као и наш посао је да редовно будемо у контакту са грађанима и на селу и у граду и то је у протекле 4 године препознато кроз наш рад. Ванредно стање нас је спречило да део проблема који су и даље присутни буду решени. Решићемо оно што грађане оптерећује. Идеја нам је била да са људима поразговарамо и кажемо им шта је то што је реално да буде урађено одмах или у неком наредном периоду. Ми ћемо покушати да убрзамо процедуру и што пре им решимо проблем са путем који је заиста озбиљан – рекао је народни посланик и председник ГрО СНС у Врању Славиша Булатовић и нагласио да је за један мандат Српска напредна странка урадила више него све претходне власти у граду и да дела о томе говоре.

Гостујући у емисији Политикон на телевизији Палма плус у Јагодини, председник Градског одбора Јединствене Србије у Врању Дејан Манић критиковао је локалну власт у Врању везано за неколико области. Између осталог, рекао је да је његова странка предлагала да се укину плате градским већницима, али да то није наишло на одобравање. У истој емисији говорио је и о томе како за четири године ниједан инвеститор није дошао у Врање, да се не улаже у развој туризма, а посебно се осврнуо на Врањску Бању где је навео да је Бања неразвијена и да се пре сваких избора изгради по једна чесма. Према његовим речима, није реконструисана ниједна градска и сеоска школа и не улаже се у комуналну инфраструктуру. Посланик Булатовић је прокоментарисао и ту тему:

Фото: Врањска плус

– Господин Манић је наш коалициони партнер и немам толико политичке храбрости да критикујем своје коалиционе партнере. Ми ћемо водити једну афирмативну кампању, нас не интересује понашање осталих политичких партија. Изаћи ћемо пред грађане са конкретним резултатима и са још озбиљнијим плановима за будућност. Заиста одговорно тврдим да никада у Врању у периоду од једног мандата није више урађено него од 2016. године. Вероварно му је намера била да се на неки начин дистанцира од политике СНС-а. Ми ћемо и после избора то ценити и нећемо ту правити никакав проблем ако је политика његовог Одбора да више не буде са нама. Ми ћемо поштовати свачију одлуку а не само Јединствене Србије – рекао је посланик Булатовић и истакао да грађани због тога не треба да брину, јер ће се и у наредном периоду бавити њиховим проблемима, као и да ће најбољи суд о свачијем понашању, раду и резултатима дати грађани 21. јуна.

Подели: