ТВ Врањска плус: Жребом утврђен редослед представљања локалних изборних листи

У просторијама ТВ Врањска плус данас је, у суботу 6. јуна, жребом у 13 сати утврђен редослед представљања локалних изборних листи за кандидате за одборнике Скупштине града Врања и то у присуству представника листи који су за то изразили жељу, дан после закључивања процеса проглашења изборних листа.

Градска изборна комисија до сада је прогласила следеће изборне листе: „Александар Вучић – За нашу децу“, „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије“, ГГ „Српска десница Врање – Од народа за народ“, „Драган Марковић Палма – Јединствена Србија“, „др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ и „Метла 2020 – Да почистимо Врање – Оливер Стојковић“.

Представницима листа „За братство и јединство“ и за „Краљевину Србије – За краљевско Врање“ биће такође омогућено представљање у оквиру предизборног програма наше медијске куће након што Градска изборна комисија прогласи њихове листе.

Главна и одговорна уредница ТВ Врањска плус Слађана Алексић обраћајући се представницима политичких странака истакла је да представници свих изборних листи имају гарантован и равноправан временски простор да представе своје планове, програме и понуду бирачима у разговору са новинарима наше медијске куће.

Слађана Алексић главна и одговорна уредница ТВ Врањска плус

-Бесплатно представљање листа на локалним изборима обавиће се у посебним емисијама у трајању од 30 минута са представницима листе, не више од три – троје – тројица учесника. Емисије ће бити снимане у преподневним сатима, након 11 часова, радним данима, и на тај начин одређена политичка опција ће представити свој изборни програм. За овај вид представљања потребно је унапред припремити план.

Емитовање ових емисија у којима Телевизија Врањска плус свим политичким субјектима који ће учествовати на изборима обезбеђује по један термин за представљање биће у периоду од уторка 9. јуна петка 12. јуна. Термини за емитовање су у 17:00 и 19:00 сати – објаснила је Алексићева.

У специјализованој емисији „Избори 2020.“ Врањска плус телевизија може да емитује материјале које доставе представници изборних листа, према важећем ценовнику наше медијске куће који се односе на комерцијално оглашавање, спотове и изнајмљене термине. Само у плаћеним огласима могу се објављивати и најаве предизборних митинга и трибина и то гласом или кајроном.

Уколико буде дебатних емисија, биће позвани сви учесници на изборима, а након тога се бирају теме за разговор. Водиће се рачуна о јавном интересу и  биће обезбеђења максимална равноправност свих пријављених листи. Учешће у телевизијским дебатама на Телевизији Врањска плус није загарантовано и обавезно, а  листе саме одлучују кога ће послати да их заступа ако су позване у дебату, чији ће термини снимања накнадно бити утврђени.

Саопштења за јавност су неприхватљива у предизборној кампањи, а конференције за медије наша кућа пратиће само у складу са званичним ценовником Врањске плус телевизије за политички маркетинг.

 

Подели: