Још један велики успех бујановачке ОШ „Бранко Радичевић“

Министарка правде Маја Поповић уручила је данас у Клубу посланика у Београду уговоре о додели средстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета за 139 пројеката од јавног интереса у укупној вредности од 500 милиона динара. Директор ОШ „Бранко Радичевић“ Ненад Тасић у Бујановцу потписао је уговор којим бујановачка школа добија 949.383,00 динара за реализацију пројекта “Moi aussi, je parle français – И ја говорим француски језик”.
Пројекат који је поднела школа оцењен је као врло квалитетан о чему говори чињеница да је одобрено финансирање пуног износа у конконкуренцији од више од 1300 пристиглих пријава. Кабинет и просторија за додатни рад ће бити комплетно реновирани и опремљени, а основци у школи „Бранко Радичевић“ добиће одличне услове за извођење наставе француског језика.
Иако су деца жељна знања, школа готово да нема никакву наставну опрему и скоро ништа није улагано до сада у наставу страних језика. Идеја и сам пројекат је дело наставнице Маје Антић Јованов, која предаје француски језик у овој школи већ петнаест година, што значи од његовог увођења. Упркос чињеници да ђаци нису имали готово никаква наставна средства за наставу француског језика, резултати нису изостајали.
-Опремање оваквог кабинета значиће другачији приступ самом процесу учења и настави, значиће да моји ученици на часовима имају мотив више. А мени су управо наши ђаци били тај мотив више, да се прихватим овог посла јер сматрам да сви морају имати исте шансе за образовање, ма из ког дела Србије долазили – рекла је наставница Маја Антић Јованов.
Директор ОШ „Бранко Радичевић“ у Бујановцу  Ненд Тасић је поводом овог успеха школе истакао да овај пројекат представља изузетну прилику да се промовишу дух знања, посвећеност, упорност, марљив рад и истрајност, вредности без којих нема великих резултата.
ОШ “Бранко Радичевић” још једном потврђује да је образовање универзална вредност.
Уручењу уговора присуствовали су и министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, Дејан Царевић, председник комисије и директор Управе за извршење кривичних санкција, Иван Конатар, јавни тужилац Основног суда у Младеновцу, државни секретар Министарства просвете, проф. др Ивица Радовић и државни секретар Министарства здравља, проф. др Ференц Вицко.
Подели: