Град Врање на Међународном сајму воћарства, повртарства и виноградарства “Аgro Belgrade 2023”

Четврти међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства “Аgro Belgrade 2023”, отворен је јуче у Београду и трајаће до суботе, 28. јануара. Сајам је отворила министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Јелена Танасковић, а између осталих, говорио је и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

Током три дана сајма у Хали 1а Београдског сајма биће одржане бројне панел дискусије са темама кључним за индустрију, као што су перспективе тржишта у 2023. години, прилагођавање на утицај климатских промена, развој радне снаге, дигитализација пољопривреде, финансирање, транспорт, као и многе друге. О њима ће говорити више од 20 стручњака и представника домаћих и страних компанија, институција и организација релевантних за области воћарства, повртарства и виноградарства.

На сајму учествује више од 500 излагача из Србије и региона, међу којима су произвођачи свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, потом пољопривредне механизације и опреме. Свој изложбени штанд на сајму има и град Врање.

Извор: Сајт града Врања

Подели: