Дејан Антић одао почаст ослободиоцима Сремске Митровице у Првом и Другом Светском рату

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић положио је венце у част ослободиоца Сремске Митровице у Првом и Другом светском рату. Церемонија полагања венаца и одавање поште одржана је на Старом православном гробљу и Спомен гробљу у Сремској Митровици.

-Управо смо се на Старом православном гробљу и Спомен гробљу у Сремској Митровци поклонили сенима оних који су својом крвљу и костима поставили темеље слободе српског народа у Великом и Другом светском рату. Поклонили смо се и великом Сави Шумановићу који је лојалност сопственом роду и идентитету показао онда када се пред усташким џелатима није одрекао српског имена и ћириличког писма, због чега је на монструозан начин убијен и са осталим Србима бачен у масовну гробницу овде у Сремској Митровици.

Истинска и родољубива Србија данас не умањује број пострадалих Срба и не заборавља жртву својих предака. Са тугом их се сећа, молитвено изговара њихова имена и одаје државну почаст! – рекао је Антић у свом обраћању.

Фото: Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања

Подели: