Руководство града организовало пријем за фолклорне ансамбле

Фолклорни ансамбли који учествују на Међуанродном фестивалу фолклора у оквиру манифестације „Дани Врања“ након дефилеа центром Врања, упутили су се ка Градској кући. Руководство града за њих је организовали традиционални пријем. Ово је била прилика да им добродошлицу пожеле заменик градоначелника Милан Илић и градоначелник Врања др Слободан Миленковић који им је уручио и симболичне поклоне.

-Веома ми је драго што се уз традиционалну, двадесету по реду манифестацију Дани Врања, већ осамнаести пут организују и сусрети и наступи фолкорних ансамбала из Србије и окружења. За град Врање, као организатора, огромно је задовољство када на самом почетку манифестације главним шеталиштем прошетате управо ви, фолклористи. Јер пре свега ваша младост, а потом и разноликост и богатство ношњи и игара које доносите својим наступима уверавају нас да ће традиција и богато културно наслеђе наше и суседних земаља бити очувани. Од вечерас до суботе, 31. августа, у оквиру манифестације Дани Врања биће организован богат програм, у коме су заступљени разноврсни садржаји за све генерације Врањанаца и оних који гостују у нашем граду. Част да отворите манифестацију имате управо сви ви са вашим ансамблима и уверен сам да ћете, као и свих претходних година привући пажњу и интересовање врањске публике. Желим вам најпре да уживате у игри и песми, да добијете громке аплаузе, а посебно да се међусобно упознате и дружите. Да размените искуства и склопите нова пријатељства. Вашим менторима и кореографима желим да са истим жаром и љубављу наставе да негују богато фолклорно наслеђе и отргну од заборава народно стваралаштво“, рекао је градоначелник.

– Локално руководство последњих неколико година манифестацију Дани Врања отвара управо пријемом и наступом фолклорних ансамбала и хвала вам што сте део овог догађаја. Ви представљате неког ко се игром бори за очување традиције и културе. Надам се да ћете својом игром пружити задовољство нашим суграђанима. Желим вам да се у нашем граду лепо проведете, понесете лепе успомене и да се и у годинама које долазе увек радо враћате у Врање – истакао је заменик градоначелника Милан Илић.

Присутне је поздравио и уметнички руководилац ФА „Севдах“ Владимир Јанковић који се обратио у име организатора.

На пријему су били учесници овогодишњег фестивала пет ансамбала: Фолклорни ансамбл „Севдах“, КУД „Абрашевић“ из Ниша, КУД „Гоце Маркоски“ Доње Лисиче из Северне Македоније, КУД „Топлица“ из Прокупља и КУД „Божидар Димитријевић – Козица“ из Дрмна.

 

Подели: