На осмој седници Скупштине града усвојени програми пословања јавних установа

Одборници Скупштине Врања, усвојили су на осмој седници Програме пословања и финансијског плана Јавних предузећа и установа за 2017. годину. Док је велика већина тачака усвајана владајућом већином, нека предузећа добила су пуну подршку и опозицију, попут Новог Дома и Народног музеја.

Осма седница Скупштине која је на свом дневном реду имала преко 20 тачака, почела је усвјањем Програма пословања и Финансијског плана за наредну годину за Јавно предузеће „Водовод“ и Комрад“.
Водовод ће по организационој шеми убудуће пословати са четири сектора, док ће у наредној години бити придодат јоше један за управљање и одржавање путева. Према речима в.д. директора Горана Ђорђевића, због реализације инвестиција у 2017. остављен је простор додатног радног ангажовања лица на привременим повремненим пословима. Ђорђевић је нагласио да је током протеклог месеца постигнут споразум са ЕПС по питању производње и наплате струје од мини хидроелектрана, што у ранијем периоду није рађено због чега је град изгубио добит од 200.000 евра.
Комрад је у својим плановима изнео да неће бити повећања цене комуналних услуга, као и да о планира да надомести приход повећањем броја корисника. Планом је обухваћена и набавка аутосмећара, ауточистилице, набавка кипера,булдозера као и изналажење нових просторија.
Ипак велика полемика подигла се приликом извештаја Центра за социјални рад. Представник опозиције из редова Демократске странке упутио је апел локалној заједници али Центру за изналажење простора за смештај шест човека из социјално угрожене категорије који с обзиром на њихово ментално здравље беспотребно леже вишемесеци на одељењу неуропсихијатрије и јављају се са промрзлинама
Одборници су у наставку седнице која је трајала до 16 часова усвојили и Програме пословања и финасијског плана Позоришта „Бора Станковић“, Јавне библиотеке „Бора Станковић“, Народног музеја, Народног универзитета, Историјског архива „31, јануар“, ШАФа, ТО Врање, Регионалног центра за таленте и Спортске хале Врање.

 

Подели: