Девет миграната у камионским товарима на Шиду и Батровцима

Цариници су током празникана граничним прелазима Шид и Батровци спречили покушај девет илегалних миграната из Авганистана да сакривени у камионским приколицама међу робом илегално уђу на територију ЕУ.

На граничном прелазу Шид је у раним јутарњим сатима 4. јануара 2017. године у товарном делу бугарског камиона, међу гипсаним плочама, пронађено пет илегалних миграната из Авганистана. Камион је транзитирао кроз Србију на путу из Бугарске ка Италији, а детаљно је прегледан због видљивог оштећења царинске сајле.

Готово истовремено су на излазној страни граничног прелаза Батровци, у приколици бугарског камиона откривена двојица мушкараца из Авганистана, који су такође пресекли царинску сајлу како би се сакрили међу робом у товарном простору.

Слична ситуација се на Батровцима догодила и два дана раније, када су у приколици бугарског камиона пронађена двојица држављана Авганистана.

Као и много пута раније, илегални мигранти искористили су паузу коју возачи камиона праве у близини граничних прелаза да се сакрију међу робом и на тај начин домогну ЕУ.

Мигранте по откривању преузима полиција.

Подели: