Штаб за ванредне ситуације: 14 машина на терену, све екипе ангажоване

У 12 сати одржана је још једна седница Штаба за ванредне ситуације с обзиром да је од синоћ проглашена ванредна ситуација на подручју Врања.. Ангажовано је 13 машина на рашчишћавању путева а на седници је донета одлука о ангажовању још једне машине за подручје Врањске Бање. Град Врање упутио је захтев Републичком сектору за ванредне ситуације за одобрење 10 тона мазута за механизацију и по речима градоначелника др Слободана Миленковића тај захтев је прихваћен.
Начелник Одељења за ванредне ситуације МУП-а у Врању, Драган Тасиц известио је да од синоћ има помака у решчишћавању путева као и када је реч о збрињавању угрожених и допремању помоћи.
Екипе Ватрогасно-спасилачке јединице отишле су ка селу Стрешак одакле ће једно лице бити збринуто у Центру за развој локалних услуга социјалне заштите као и ка амбуланти у селу Барелић где је помоћ потражила породица са осморо деце од којих једно има епилепсију. Екипе ће кренути и ка селу Миланово и Доње Жапско јер и одатле има апела за помоћ. Ка Пољаничком крају отишла је екипа са три машине а акцијом руководи лично директор ЈП “Водовод” Горан Ђорђевић.
Критично је у пределу Врањске Бање пре свега на подручју Криве Феје и потезу Врањска Бања-Сливница и Првонек-Стари Глог као и код села Себеврање где путеви нису проходни те је донета одлука да одмах буде упућена још једна машина у то подручје.
Када је реч о снабдевању електричном енергијом на подручју Врања струју нема Београдска улица где се два пута приступало отклањању квара али се проблем понавља. Струју нема и село Ораовица у општини Прешево.

Из ЈП „Водовод“ кажу да су све машине на терену, апелују на грађане да воде рачуна око паркирања возила на тротоарима и коловозима јер тиме ометају чишћење улица. До прскања цеви дошло је у улици Боре Станковића па се лед који се ствара отклања ручно кукама а због ниских температура не може се приступити откопавању. Из ЈПК „Комрад“ кажу да је пут до депоније „Метерис“ проходан и да се редовно врши изошење смећа али је отежано у горњим деловима града где се ручно износе канте.
Број телефона на који се грађани могу обратити за помоћ је 017/402 340, ова линија је отворен до 15 и 30 часова а након тога до 20 часова грађани могу помоћ потражити на бр 017/402 300

Подели: