Одлука о надокнади пропуштених наставних дана у првом полугодишту до 24. јануара

Министарство просвете затражило је од свих основних и средњих школа у Србији да у што краћем року донесу одлуку о надокнади наставних дана и часова који нису реализовани због одлуке Министарства као и одлука о одлагању почетка наставе на општинским и школским нивоима због временских неприлика или њихових последица.

Школе су у обавези да план надокнаде доставе надлежној школској управи на сагласност најкасније до 24. јануара 2017. године.

Министарство је предложило да се надокнада реализује скраћењем трајања зимског распуста. Прва могућност је да настава у другом полугодишту почне у четвртак 9. фебруара 2017. године, уместо у понедељак 13. фебруара 2017. године.

Друга опција је да се настава првог полугодишта продужи до 30. и 31. јануара како би друго полугодиште почело према Календару 13. фебруара, а да се остали нереализовани наставни дани надокнаде суботом.

Школе којима представљени предлози не одговарају, у припреми свог плана надокнаде треба да имају у виду равномерно оптерећење ученика у предстојећим месецима и друге школске активности и обавезе, а пре свега пробни завршни испит, саопштава Министарство просвете.

Подели: