Први корисници „Слободне зоне“ у фебруару

Иако основана још 2013. године, Слободна зона у Врању још увек нема ни једног инвеститора у свом режиму. Тренутно се преговара са три потенцијална корисника, а разговори са фирмом „Топ софа“ ,која би требала да означи почетак привредног живота у најмлађој бесцаринској зони у Србији, се приводе крају.

Будући да од оснивања није имало регистрованог корисника, Слободној зони претио је губитак лиценце због чега је практично она сама себе уписала као станара. Радови на изградњи фабрике намештаја „Топ софа“ у Индустријској зони су на самом крају, а са почетком организације производног процеса очекује се њен улазак у режим Слободне зоне, што се намеће као приоритет

Слободна зона у Врању, једна је од укупно 14 у Србији, а нових више неће бити. Она обухвата 105 хектара земље за инвестиције без инфраструктуре, као и 18 хектара за инвестиције са постојећим објектима и површином од 40.000 метара квадратних затвореног простора.

Надлежни очекују да ће се уласком инвеститора број корисниак повећати због самих кооперанта који ће се придружити систему.

Подели: