Књижевни портрет Виде Огњеновић

У оквиру “Светосавске недеље” синоћ је у Дому војске одржано књижевно вече са Видом Огњеновић, познатом редитељком и књижевницом. О њеном књижевном портрету говорио је књижевни критичар Гојко Божовић, док је ауторка истакла да је врањско читалиште оно које обавезује и да радо долази у Врање. Организатор ове вечери била је Библиотека “Бора Станковић” из Врања.

О књижевном портрету Виде Огњеновић врло надахнуто говорио је књижевни критичар Гојко Божовић. Њено стваралаштво поделио је у два опуса. Опус позоришног писца чије су драме обликовале важне теме и нашле своје место на позорницама широм света и разуђени, прозни, романсијерски, приповедачки опус где посебну целину чине романи попут “Посматрача птица” и “Прељубника”. Посебно место и пажњу завређују и приповетке.

Књижевница је публици прочитала неке од одломака из својих књига укључујући и део есеја о кичу из своје нове књиге “Висока волтажа”. Била је отворена и за питања публике а на крају књижевног дружења поделила је и по који аутограм.

Подели: