Одржано вече „У славу предака“

У сали Дома војске Србије у Врању у оквиру обележавања „Светосавске недеље“ одржано је уметничко вече под називом „У славу предака“. Наступале су глумице Ивана и Јелена Жигон као и Бојана Пековић на гуслама.

Посетиоци ове вечери уживали су уз стихове Војислава Илића, Милана Ракића, Добрице Ерића и Десанске Максимовић.

– Не смемо заборавити наше претке и историју, како би могли да се остваримо у будућности и постигли оно што желимо – рекла је глумица Ивана Жигон.

Бојана Пековић је својим раскошним вокалом и умећем на гуслама дочарала прошлост нашег народа и традицију.

У оквиру „Светосавске недеље“ у среду 25. јануара, писци за децу Бранко Стевановић и Дејан Алексић дружиће се са малишанима Предшколске установе „Наше дете“ у вртићима „Невен“ и „Бошко Буха“. Планиран је и сусрет са ученицима основних школа „Ј.Ј.Змај“ и „Доситеј Обрадовић“.

Од 17 сати у сали Дома војске у Врању, малишани вртића „Дечја радост“ Предшколске установе „Наше дете“ извешће представу под називом „Путевима Светог Саве“.

У 18 сати у Галерији Народног универзитета биће отворена изложба ликовних радова ученика.

У сали Дома војске биће додељене награде најбољим рецитаторима, ауторима ликовних и литерарних радова као и победницима квиза „Православље и светосавље“ ученицима ОШ „1. мај“ из Вртогоша. Биће промовисан и лист „Срећни дани“. Почетак је заказан за 19 сати.

Подели: