Успорен теретни саобраћај на више граничних прелаза

На излазима више граничних прелаза, попут Батроваца, Хоргоша и Ђердапа 1, теретни саобраћај се успорено одвија, као што је то био случај и претходних дана, а узрок је успорен рад пограничних органа суседних држава.

Теретни саобраћај се већ неколико дана спорије одвија на излазу граничног прелаза Батровци, где од јутрос задржавање траје око 8 часова. Колона камиона дуга је око 6 километра.

Српски цариници раде пуним капацитетом, али је међузона пуна, тако да пропуштање возила због успореног рада на хрватској страни, није могуће.

Слична ситуација била је ових дана и на граничном прелазу Шид, али је од јутрос нешто боља ситуација и тренутно је задржавање камиона на излазу око 3 сата.

У међувремену, дошло је до успоравања теретног саобраћаја и на излазу граничног прелаза Хоргош, где је колона данас дуга око 4 километра и задржавање траје око 5 сати.

Колона камиона створила се претходног дана и на граничном прелазу Ђердап ка Румунији, због државног празника који се обележавао у тој земљи. Очекује се да се ситуација на том прелазу рашчисти до сутра.

Из Управе Царине превознике молe за стрпљење и разумевање, јер рад српских пограничних служби директно зависи од брзине којом раде погранични органи суседних земаља.

Подели: