Предшколска установа „Наше дете“ у Врању лауреат Светосавске награде Републике Србије

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић уручио је у Београду Светосавске награде успешним ученицима, професорима, компанијама и институцијама за допринос квалитету образовања. Међу 27 добитника ове престижне награде је Предшколска установа „Наше дете“ у Врању.

– Изузетна је част примити овако престижну награду. Она говори више и о нашој Установи и реномеу који уживамо међу установама образовања и васпитања – рекла је Весна Терзић, директорка Предшколске установе „Наше дете“ у Врању.

У образложењу Комисије се наводи:

„Предшколска установа „Наше дете“ у Врању са традицијом дугом девет деценија има осам наменски изграђених вртића и три пута више мањих вртића, којима је обухваћено 110 група деце. Рад је организован у две смене да би се одговорило на потребе родитеља који раде до 22 часа. Прошле године установа је оцењена највишом оценом у поступку спољашњег вредновања.

Установу одликује квалитетан рад, мотивисаност запослених за стручно усавршавање, увођење иновација у рад и иницијатива у сарадњи са релевантним институцијама у локалној заједници. Кроз пројекат „Кругови пријатеља“ установа је поставила нови приоритет – подршку јачању иницијатива родитеља и њихове улоге у планирању, реализацији и евалуацији програма Установе. У свом окружењу установа је препознатљива по посебним програмима за децу која нису обухваћена ни једним обликом институционалног васпитања и образовања“

Подели: