Награђени најбољи аутори литерарних радова

Поводом Дана Града, Регионални центар за таленте и Град Врање организовали су литерарни конкурс за све ученике на тему „Врање, мој град“. Најбољим ауторима у Дому војске градоначелник Врања др Слободан Миленковић и директорка Регионалног центра за таленте Данијела Стојменовић Трајковић уручили су награде.

– Врање је лепо место за живот, град који има богату традицију и културну баштину и зато желимо да подигнемо свест младих, да им дамо мотивацију и вољу да након завршеног школовања врате у свој родни град – рекао је градоначелник др Миленковић.

Сви радови који су пристигли на овај традиционални конкурс били су квалитетни, рекла је директорка Регионалног центра за таленте Данијела Стојменовић Трајковић.

– Жири састављен од професора српског језика имао је тежак задатак. Било је тешко одабрати најбоље. Онима који нису добили награду доделићемо захвалице за учешће на конкурсу – рекла је Трајковићева.

 

У категорији основаца, прво место заузела је Милица Мишић, ученица ОШ „1. мај“ Вртогош, другопласирана је Анђела Ђорђевић из ОШ „Бора Станковић“ Тибужде, док је треће место освојио Андрија Ђорђевић ученик ОШ „Вук Караџић“ Врање.

У категорији средњих школа прво место освојила је Бранислава Станковић ученица Економско-трговинско школе, друго Јована Љубић ученица Пољопривредно-ветеринарске школе док је трећепласирана Милица Петрушијевић ученица Медицинске школе у Врању.

Ученица Економско-трговинско школе Бранислава Станковић, добила је прву награду за литерарни рад под називом „Антигона“.

– Нисам очекивала прву награду. Врање јесте мој град, требало би да више обратимо пажњу на њега уместо да идемо другде да тражимо оно што не можемо да нађемо у својој домовини. Рад садржи и неке историјске чињенице, нешто што је карактеристично за нас, наш нагласак и наше Врање – рекла је Станковићева.

Након доделе награда, у сали Дома Војске приређен је концерт Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Подели: