Венци, цвеће и помен за ослободиоце Врања од Турака 1878. године

Поводом 31. јануара, Дана града и 139. годишњице ослобођења Врања од Турака одата је почаст погинулим ослободиоцима Врања испред споменика Чика Мити. Положени су венци и цвеће, Епископ врањски Господин Пахомије обавио је помен за погинуле војнике а градоначелник Врања др Слободан Миленковић одржао је пригодан говор истакавши да су животи положени за оно најважније, за слободу.
Градоначелник Врања др Слободан Миленковић додао је да од славне генерације која је ослободила вековне територије можемо извући поуке родољубља и доказ да исход историјског догађаја попут османлијског освајања није вечан и непроменљив.

Венце и цвеће положили су градоналчелник др Слободан Миленковић у име грађана Врања, пуковник Слободан Стопа у име Четврте бригаде Копнене Војске Србије, народни посланик Славиша Булатовић и начелник Пчињског Управног округа Срећко Пејковић, делегација Градске општине Врањска Бања, као и делегације Полиције, Безбедоносно информативне агенције, СУБНОР-а, Удружења потомака ратника до 1918, делегације градова Велења и Требиња као и политчких партија, удружења и школа.
На крају церемоније у почаст ослободиоцима Врања припадници Четврте бригаде Копнене Војске Србије извршили су почасну паљбу.

Подели: