Данас почиње наградна игра „Узми рачун и победи“

Данас у Србији званично почиње наградна игра „Узми рачун и победи“.

Слање коверата са најмање 10 фискалних рачуна или слипова издатих од почетка 2017. године са минималним износом од 100 динара је бесплатно. Коверте грађани могу да преузму на свим шалтерима „Пошта Србије“. Једна особа може послати неограничен број коверата. Наградна игра чији је циљ борба против сиве економије трајаће до 1. априла.

 – Наградна игра једна је од мера подизања пореског морала и да грађани схвате да сакупљањем фискалних рачуна имају корист и они и њихове породице  – изјавила је за РТС министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

Коверте и поштарина за наградну игру су бесплатни. На њима је назначена адреса слања, а грађани треба да напишу своје податке – име и презиме, адресу, поштански број или адресни код, као и број телефона, ради лакше комуникације уколико пошиљалац буде извучен.

Међу наградама су путовања, аутомобили, техничка роба, а главна премија је стан у Београду. Планирана су четири извлачења награда, од којих је прво планирано за  недељу 12. март.

Са наградном игром „Узми рачун и победи“ организује се и такмичење локалних самоуправа у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. Награда за најактивније ће бити Wi-Fi и зона бесплатног интернета.

Критеријуми ће бити број прикупљених фискалних рачуна у односу на број становника и просечна зарада на територији локалне самоуправе, како би се елиминисале разлике у величини и куповној моћи грађана међу локалним самоуправама.

Подели: