На Хоргошу заплењено преко 22 килограма марихуане

Цариници су данас на граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, у два одвојена случаја запленили преко 22 килограма марихуане.

Око 8,5 килограма марихуане откривено је на излазу из земље, када је анализом ризика за детаљну контролу издвојен аутомобил „Mercedes“ албанских регистарских ознака, којим је трочлана породица албанских држављана путовала из Албаније, преко Црне Горе и Србије ка Будимпешти.

Током прегледа цариници из Одељења за сузбијање кријумчарења најпре су открили неправилности у густини материјала прагова. Због сумње да су шупљине испуњене нечим они су демонтирани и том приликом је из оба прага извађено 16 пакета са укупно 8,5 килограма марихуане.

Неколико сати раније је у сарадњи са полицијом детаљно прегледан аутомобил „Daimler Crysler“ албанских регистарских ознака, којим су из Албаније, преко Косова ка Италији путовали 30-годишњи мушкарац и 33-годишња жена, албански држављани. У дограђиваним праговима њиховог аутомобила пронађено је 13,6 килограма марихуане спакованих у 12 пакета облепљених селотејпом.

Даљу истрагу у оба случаја преузимају полиција и тужилаштво.

Подели: