ОДГОВОР ЗОРАНУ АНТИЋУ поводом интервјуа у „Врањским новинама“

Саопштење Градског одбора СНС Врање

 

Читајући жалопојку Зорана Антића у интервјуу у „Врањским новинама“ од 2. фебруара, јасно је и политичким дилетантима да је морао да падне са власти, јер су против њега били и „Симпо“ и „његови“ из партије, али и Ватикан, илуминати, масони (са изузетком Бранимира Стојанчића), БНД, ЦИА, метеоролошке прилике, али и коњукција Марса у Шкорпији. Мало ли је?! Кумулација ових фактора и политички терет не би поднео ни Владимир Владимирович, а камо ли нејака левичарска леђа овог врањског Че Геваре.

Вероватно овом стоику локалне политичке сцене ни тренутак није пало на памет да је разлог изборног суноврата социјалиста управо ОН САМ. Виртуелна бајка коју је креирао и у којој и даље живи му не даје шансу да се политички оживи и евентуално спозна неминовност и разлоге свог политичког краха и суноврата своје странке. Један од основних разлога је недостатак елементарне политичке културе и не поштовање политичких противника. Подугачком списку увреда које је упутио Српској напредној странци придодаћемо и то да смо ми „башибозуци“. Ето, екс градоначелник је нама неписменим „конвертитима“ али и широј политичкој јавности обогатио речнички фонд новим појмом. Дакле, поред тога што смо конобари, тапетари, гологузија коју ће да шамара, тутубани, конвертити, сада смо и башибозуци. И ту се ми из СНС-а разликујемо од дотичног, јер никада нисмо вређали и омаловажавали своје политичке противнике. Овај политичар „огромних капацитета“ заборавља да, када вређате политичког противника то је само доказ непостојања адекватне аргументације и опипљивих политичких резултата.

Осим енормног буџетског дуга, недовршеног шеталишта, контаминираног позоришта, крађе одборника и константног и свакодневног мењања скупштинске већине, грађани Врања нису видели готово ништа од овог човека. Приуштио нам је неколико скандала када је брукао себе и Врање и све то завршило на страницама Курира и Блица, а у међувремену је успео да се посвађа са целокупним државним врхом, па чак и са председником своје странке. После свега тешко је дати праву дијагнозу. Све то подсећа на стихове песме Бранка Миљковића: „Ако смо пали, паду смо били склони“.

Екс градоначелник очигледно не схвата да му се на последњим локалним изборима десио народ који није више хтео да гледа и трпи пропадање града и урушавање интегритета локалних институција, непотизам, бахатост, корупцију…Није успео да убеди Врањанце да је тада опозициона Српска напредна странка крива за све што не ваља у граду и није му пошло за руком да окупи широку политичко-грађанску коалицију против нас. Не схвата да су претходни локални избори били референдум против њега и целокупног политичког концепта који је  представљао и заступао. Само је потребна храброст неких његових сарадника-другова да га обавесте да је све готово, да су пале завесе, да је битка изгубљена…

Познати војсковођа Наполеон Бонапарта је имао једну ванвременску изјаву: „Више вреди војска магараца на челу са лавом, него војска лавова на челу са магарцем“. Нека другови из Комитета размишљају о томе. Биће других битака, али са другим војсковођама.

Подели: